- In: Táplálkozás
A történelem során a mézet a legváltozatosabb módokon használták gyógyszerként, az ókori Egyiptomban kenőcsként használták, sebeket kezeltek vele, melyek így nem fertőződtek el (a méz magas kálium tartalma miatt hatékony baktériumölő), a római gladiátorok pedig általános fizikai erőnlétük javítására fogyasztották (a méz szénhidráttartalma magas, így kiváló energiaforrás).
- In: Táplálkozás
Miért nem hízlal feltétlenül a zsír, és miért hízlal általában a csoki?
A zsíroktól nagyon szeretnek félni az emberek, hiszen a zsír az, ami hizlal. Ezt egyrészt onnan lehet tudni, hogy a reklámokban mondják, hogy a zsír nem jó, másrészt meg onnan, hogy ami a csípőn és combon tél végére masszív narancsbőr formájában megjelenik, az is finom, puha, remegős zsír. Tehát akkor nyilván abból a zsírból lesz, amit megeszünk.
Napjainkban fedezik fel ezt az elsőrendű antioxidánst, amely egyre nagyobb népszerűséget ér el a szívbetegségek és a rák megelőzésében és gyógyításában.
- In: Táplálkozás
Az anyagcsere folyamatok által termelt hulladék anyagok mind savas kémhatásúak.
- In: Táplálkozás
A só létfontosságú a test számára, és az agyunk folyamatosan vágyat ébreszt vele szemben.
- In: Táplálkozás
Az izomgörcs kialakulásának hátterében alapvetően az ionáramok egyensúlyának felborulása, illetve az izom tápanyag- és oxigénellátásának zavarai állnak.