- In: Táplálkozás
Brokkoli: zöldség a rák ellen!
Már megszoktuk a nevét, és megkedveltük az ízét ennek az üde színű zöldségnek. Azt viszont nem mindenki tudja, hogy legfőbb erénye rákmegelőző hatása - nyersen és főzve egyaránt!
- In: Táplálkozás
Mit tudhatunk a Sárgarépáról?
A sárgarépa (Daucus carota subsp. sativus) fontos zöldségnövény, régóta ismerjük és termesztjük. A vadon előforduló, Európában és Délnyugat-Ázsiában őshonos vadmurok (Daucus carota) háziasított alfaja.
- In: Táplálkozás
A birs kemény húsú, sárga, almához vagy körtéhez hasonlító gyümölcs. Energiatartalma alacsony, B3-, B6-, C- vitamin-tartalma magas. Van benne kalcium, vas, magnézium, foszfor, kálium, nátrium. Több értékes vitamin és ásványi anyag van benne, mint az almában.
- In: Táplálkozás
Tudtad, hogy a répa vitamintartalma sokkal jobban érvényesül, ha párolva fogyasztod?
Bővebben: Bizonyos zöldségeket érdemes inkább főzve, párolva beiktatni az étrendedbe!
- In: Táplálkozás
A spárga enyhe vízhajtó tulajdonságokkal rendelkezik, ennek köszönhetően kedvező befolyást gyakorol a teljes keringési rendszerre. Tisztító hatású, egykor a vesekő természetes eltávolítójaként is alkalmazták, erről azonban ma már másként vélekednek, egyes vélemények szerint az érszűkület ellen is hatásos.