A magvakat csak kevés ember fogyasztja rendszeresen, pedig teli vannak vitaminokkal, fontos ásványi anyagokkal és a szervezet számára nélkülözhetetlen zsírsavakkal.
Ezek nagyon fontos tápanyagok, így mindenkinek érdemes a következő magvakat beiktatnia az étrendjébe.
A napraforgómag
A napraforgómag nem csak a madarak kedvenc elesége, de az emberek számára is finom rágcsálnivaló, mégis viszonylag kevesen fogyasztjuk. Eredetileg a napraforgó Dél-Amerikában volt őshonos és onnan került át Európába, így Magyarországra is.
A napraforgómag a zsírsavak mellett sok magnéziumot és fehérjét is tartalmas. Emellett segít a máj méregtelenítési folyamataiban, illetve a káros koleszterinek felhalmozódását is megelőzhetjük általa. Nagyon jó immunerősítő, vérnyomáscsökkentő, valamint a vércukorszint csökkentésében is fontos szerepet játszik.
A dió
A dió rengeteg esszenciális zsírsavat tartalmaz, amelyek rendszeres fogyasztás mellett képesek csökkenteni a vérnyomást és a koleszterin szintet is.
A dióban omega 3 zsírsav is van, amely az agy fejlődésének tesz nagyon jót., míg E-vitamin tartalma az egészséges és szép bőr elérésében nyújt segítséget.
Mandula
Magas tiamin tartalma miatt fokozza a szellemi teljesítőképességet, csökkenti a ránk nehezedő stresszt, valamint jó közérzetet biztosít. Fogyasztása ezen jótékony hatásai miatt rendszeresen javasolt!