A tea elkészítésénél három dologra kell figyelnünk: milyen forró a víz, milyen hosszú az áztatási idő, és milyen a tealevél és a víz aránya.
- In: Táplálkozás
Tudtad, hogy a répa vitamintartalma sokkal jobban érvényesül, ha párolva fogyasztod?
Bővebben: Bizonyos zöldségeket érdemes inkább főzve, párolva beiktatni az étrendedbe!
Jótékony hatású az egész szervezetünkre!
Gazdag élelmi rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban (vas, magnézium, kalcium, kálium, foszfor, cink,réz, mangán, szelén). A diófélék tartalmazzák a rák-, illetve a szívbetegségek kialakulásának megelőzését igen hatékonyan segítő antioxidánsokat és az E-vitamint is.
Drága Csoport tagok!
Kéréssel fordulok hozzátok. Az idei évben a covid vírus adta körülményeket figyelembe véve, szeretnénk gyermekek számára ajándékokat eljuttatni. Tavaly levelet kaptam a 11 éves Noémitől. Levelét olvasva könny szökött a szemembe, nagyon meghatott.
A csicsóka gumói, a burgonyával ellentétben, nem keményítőt, hanem oligofruktózokat többek között inulint tartalmaznak. Az inulin élelmi rostanyag, amely képessé teszi a szervezetet arra, hogy öngyógyító képességének maximumát érje el.
Bővebben: Mivel tudod kitakarítani a bélsárt a szervezetedből?