Itt a meggyszezon, nem érdemes kihagyni ezt a páratlan csemegét!
A savanykás, de egyben édes meggyszemek mindenkiben kellemes emlékeket ébresztenek, pedig ez a gyümölcs a kiváló íze mellett nagyon sok értékes tulajdonsággal is rendelkezik!
A gyümölcshús kiváló vitaminforrás, hiszen telis-tele van A-, B1-, B2- és C-vitaminnal, illetve olyan ásványi anyagok is megtalálhatóak benne, mint a kalcium, a kálium, a magnézium, a vas és a cink. Flavonoid tartalma hatásos antioxidáns, mely legyőzve a szervezetben képződő szabadgyököket, sikerrel lassítja az öregedést, és gátolja a különféle rákos megbetegedések kialakulását.
A meggy igazi gyógyír a megfáradt szervezet számára. Vértisztító hatása jótékonyan hat a vérképző szervekre, s javítja a vesék és a máj működését is. A légzőszervi megbetegedések, megfázások hatásait csökkenti, könnyebbé teszi a levegővételt. Emellett még serkenti az emésztést, így javítva fel a legyengült emésztőrendszert.
A meggy különösen ajánlott székrekedés esetén, szinte nincs is olyan székrekedés, mely ne lenne hatásosan kezelhető ezzel a gyümölccsel. A gyümölcs leve egészséges szinten tartja a gyomorsavat, a gyümölcshús és a benne lévő rostok pedig lágyítják a székletet, és megnyugtatják az irritált beleket.