Hozzávalók:
10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
10 dkg világos rozsliszt
15 dkg Graham liszt
5 kk. só
2 tk. kristálycukor
2 cs. szárított élesztő
4 ek. olíva olaj
A hozzávalókat langyos vízzel összegyúrjuk addig, amíg a tészta össze nem áll (se nem kemény, se nem túl lágy). További gyúrást nem igényel a tészta. Letakarjuk és 10-12 órát állni hagyjuk (vagy este gyúrjuk be és így reggel sütjük, vagy reggel gyúrjuk be és délután sütjük). Kivesszük a tálból, átdolgozzuk és egy sima őzgerinc jellegű (bordázatlan) sütőpapírral bélelt formába tesszük, majd állni hagyjuk addig, amíg a sütőnk felmelegszik 200 fokra.
Utána a tészta tetejét késsel bevagdossuk, alufóliával betakarjuk és 32 percig 200 fokon sütjük. Miután letelt a 32 perc, levesszük az alufóliát és ismét 32 percig sütjük (alufólia nélkül). Sütés után egy 5-10 percig a formában hagyjuk kihűlni és csak utána vesszük ki a formából.