Fogyasztás
A csipkebogyó ajánlható
légúti, húgyúti problémákra
kiváló hurutoldó
gyulladáscsökkentő
gátolja az erek elmeszesedését
izomgörcs ellen
gyakori orrvérzésre
vese tisztításra
Felhasználási javaslat: napi egy teáskanál
Antioxidáns és a prebiotikum bomba egy flakonban > > > >
A honlapon található információk tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, nem az OÉTI, illetve az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) szakvéleményei, a termék összetevőire vonatkoznak, nem magára a készítményre.
Ha Önnek egészségügyi problémái vannak, a diagnózis felállítása céljából forduljon szakorvoshoz. Nem állítjuk, hogy termékeink bármilyen betegséget megakadályoznának vagy megszűntetnének.
Összetétel
Összetevők: csicsóka sűrítmény 70%, csipkebogyó sűrítmény 15%, vörös szőlő sűrítmény 15%
Nettó tömeg: 200 g
Tárolás: max. 20 C°-on, száraz, fénytől védett helyen
Allergének: az üzem területén zeller sűrítmény feldolgozása is történik.
Csipkebogyó
Csipkebogyó - FILS csipkebogyo
Csipkebogyóban rengeteg C-vitamin található, egy kis bogyó nagyobb dózist tartalmaz, mint egy egész citrom, minden bizonnyal ezért is kezelhető vele olyan hatékonyan a meghűlés. Emellett található benne A-, B1-, B2-, P-, és K-vitaminok, melyek idegnyugtató és csontképző hatással bírnak.
A cukorbetegeknek ajánlott étkezés után fogyasztani, mivel megkönnyíti a zsír megemésztését és szabályozza a vércukorszintet. A dohányosok számára különösen ajánlott a rendszeres alkalmazása, hiszen ez a szenvedély nagyon sok C-vitamint von el a szervezettől.
A csipkebogyó hatóanyagai a tapasztalatok szerint légúti problémák (hurutoldás), gyulladáscsökkentés, az erek elmeszesedésének gátlása, sorvadásos betegségek esetén hatnak jótékonyan, de megfelelő mennyiségben fogyasztva csökkenti a zsírok felszívódását, és enyhíti a porckopás tüneteit.
Vörös szőlő
Vörös szőlő - FILS voros szolo
A vörös szőlő minden egyes szeme egy kincs egészségünk megóvása szempontjából. Magyarország nagyon változatos szőlőtermő vidékekkel rendelkezik, így nem okozhat gondot ennek az édes bogyós gyümölcsnek a beszerzése, amely bővelkedik sejtmegújító, keringést serkentő alkotóelemekben.
Immunerősítő és regeneráló hatású a szelén, A, C, és E-vitamin tartalmának köszönhetően. Festékanyaga rendkívül egészséges magas antioxidáns és csersav tartalma miatt.
Nagyon jó társunk lehet egy tisztítókúra során, hiszen vízhajtó és béltisztító hatóanyagokkal rendelkezik. A vérkeringés élénkítő és az antioxidáns hatása miatt, fogyasztásával kívül belül megújulhatunk.
Csicsóka
Csicsóka - FILS csicsoka
A napraforgófélék nemzetségébe tartozó csicsóka egy krumplihoz hasonló gumós növény, mely hazánkban kevésbé ismert, pedig nagyon kellemes édeskés íze van és sok szempontból nagyon jó élettani hatásokkal rendelkezik. A csicsóka fő hatóanyaga az inulin, amely egyfajta "folyékony növényi rost", ami nagyon jó probiotikumnak számít, segíti a szervezetünk öngyógyító mechanizmusait, emellett tisztítja a bélbolyhokat és megszünteti a székrekedést.
Kalória tartalma alacsony, viszont ásványi anyagokban gazdag, így hatékony segítséget nyújt egy fogyókúra során. A csicsóka gazdag szerves savakban, A, B1, B2, B3 vitaminokban valamint káliumban, kalciumban, magnéziumban, foszforban és nyomelemekben (mangán, vas, cink, króm, szilícium).
A vastagbelünkben rengeteg toxikus anyag gyülemlik fel, mely a bélflóra káros átalakulásához vezet, aminek a következménye lehet az immunrendszer gyengülése vagy más megbetegedések.
Az inulin - közvetve - egyes rákbetegségek megelőzésben is közreműködik, illetve a már kialakult esetekben, akár kemoterápia alatt is ajánlott a fogyasztása. Néhány kutatás már rámutatott, hogy több betegség megelőzésben hatékonyan alkalmazható, ilyen a candidózis, a gyermekkori asztma vagy a szív és érrendszeri betegségek.
Tápérték táblázat
100 g termékben
|
Energia
|
817 kJ (197 kcal)
|
Zsír - amelyből telített zsírsavak
|
0 g 0 g
|
Szénhidrát - amelyből cukrok
|
26 g 17 g*
|
Fehérje
|
2,5 g
|
Só
|
0,02 g**
|
*Hozzáadott cukrot, aromát, színezéket nem tartalmaz.
**Kizárólag a nátrium természetes jelenlétéből adódóan tartalmaz sót.