Részletes ismertető
Lecitin ajánlható
- a sejtfal építőeleme
- kiemelt szerep a csontvelő és idegrendszer működésben
- segíti a szív és a máj működését
- 100%-ban napraforgóból készül
- rendkivül ízletes
A gránátalmát (Punica granatum) Ázsiában és a Közel-Keleten évezredeken át nagy becsben tartották spirituális és egészségügyi szempontból egyaránt. A modern tudomány csak napjainkban fedezi fel ezt az elsőrendű antioxidánst, amely egyre nagyobb népszerűséget ér el a szívbetegségek és a rák megelőzésében és gyógyításában.
A gránátalma és a szívbetegségek
Csak pár évvel ezelőtt, 2000-ben kezdett érdeklődést kelteni a gránátalma antioxidáns hatása, amikor egy kutatócsoport kimutatta a gránátalma hatékonyságát az atherosclerosis kezelésében. A kutatást Aviram professzor vezette, aki elsőként igazolta a vörösbornak a koleszteroloxidációra való jótékony hatását. Az antioxidáns ekvivalenciát mérő Trolox-teszt szerint a gránátalmalének háromszor akkora az antioxidáns hatása, mint a vörösbornak vagy a zöld teának.
Aviram professzor vizsgálatai megállapították, hogy a gránátalma fogyasztása 20 százalékkal csökkentette az LDL (káros koleszterin) szintjét, illetve szignifikánsan növelte a HDL (hasznos koleszterin) mennyiségét a vérben. A már kialakult szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedő páciensek körében a szívinfarktus több rizikófaktora jelentős javulást mutatott a kontrollcsoporthoz képest. Így a gránátalma-kivonat fogyasztása már két hét alatt jelentős mértékben csökkentette a szisztolés vérnyomást magas vérnyomású páciensek körében, és egy év alatt átlagosan 35%-kal csökkentette a már meszesedést mutató artériák falának vastagságát.
A gránátalma a rák ellen
A legújabb kutatások szerint a gránátalma segíthet számos rákbetegség megelőzésében és kezelésében. A Wisconsin Egyetem (USA) kutatói kimutatták, hogy a gránátalma gyümölcskivonata képes meggátolni a bőrrák kialakulását egereken. Egy másik kutatás szerint a gránátalmából kivont anyagok jelentős védőhatást fejtenek ki a prosztatarák, illetve humán rákos emlősejtek ellen. Bebizonyosodott, hogy a gránátalma-kivonat elősegítheti a rákos sejtek differenciálódását, azaz azt a képességét, hogy egészséges formájukba visszatérjenek.
A gránátalma az ellagsavnak nevezett természetes anyag leggazdagabb forrása. Donald Yance, a táplálkozás-tudomány szakértője a Herbal Medicine, Gyógyulás és Rák című könyvében ezt írja: "az ellagsav meggátolja a rák kialakulását, és úgy gondolják, hogy megakadályozza a rák mutációját is azáltal, hogy a génen ideiglenesen odakötődik a DNS funkcionális oldalához, elhárítva ezáltal az oxidatív gyökök káros hatását".
A gránátalma flavonoidjairól pedig bizonyították, hogy csökkentik a tumor környékén történő érképzést (angiogenezist), így daganatellenes hatást fejtenek ki. (dr. Ősapay György)
Fogyasztás
Gránátalma és a cékla ajánlható
- zsírbontásra
- koncentrációképesség növelésére
- epe és a máj védelmére
- oxidációs folyamatokra
- teljesítmény növelésre
- véráramlás javítására
Felhasználási javaslat: napi egy tasakkal folyadékban feloldva. Ajánlott évente egy tavaszi és egy őszi kúrát tartani!
A honlapon található információk tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, nem az OÉTI, illetve az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) szakvéleményei, a termék összetevőire vonatkoznak, nem magára a készítményre.
Ha Önnek egészségügyi problémái vannak, a diagnózis felállítása céljából forduljon szakorvoshoz. Nem állítjuk, hogy termékeink bármilyen betegséget megakadályoznának vagy megszűntetnének.
Összetevők
A GRANALEC kiváló élettani hatásai mögött az összetevőiben lévő hatóanyagok állnak. Minden hatóanyagot válogatott termesztésű növényekből nyerünk ki.
Összetevők: lecitinpor 32%, gránátalmapor 31%, céklapor 19,2%, maltodextrin 13%, sárgarépapor 4,8%
Nettó tömeg: 450 g (30 db 15 g-os tasakban)
Minőségét megőrzi: lásd a doboz baloldalán, és a tasakon (gyártás napjától számított 1 évig)
Tárolás: max. 20 C°-on, száraz, fénytől védett helyen
Származási hely: Magyarország
Allergének: az üzem területén zeller sűrítmény feldolgozása is történik.
Lecitin
Testünk minden sejtje tartalmaz lecitint. A lecitin nem egyetlen anyagot jelöl, hanem glikolipidekből, trigliceridekből, és foszfolipidekből álló keverék vegyületet. Ez az anyag a sejten belül létfontosságú szerepet tölt be a teljesítménynövelésben, véráramlás javításban, zsírbontásban, és a koncentrációképesség javításában. A lecitint élelmiszerek esetében tartósítószerként, stabilizátorként, emulgálószerként használják. Ez egy olyan vegyület, ami a sejtmembránban is megtalálható és könnyen lebontható. A készítményben található, napraforgóból kivont lecitin fő előnye a szója-lecitinnel szemben, hogy ezt nem génkezelt növényekből vonják ki, és így nem tartalmaz ösztrogént.
Gránátalma
Gránátalma - FILS granatalma
A gránátalma fogyasztása kétségtelenül immunerősítő hatású, de hatékonynak tartják a szív- és érrendszeri problémák esetén is. Szerepet tulajdonítanak egyes rák betegségek kialakulásának a megelőzésben, mint pl. a mellrák. Nagyon erős antioxidáns, több ritka polifenol vegyület is található benne. Kis túlzással azt mondhatjuk hogy mindent tartalmaz, amire az emberi szervezetnek szüksége van, de átlag feletti a K és C-vitamin, illetve vas tartalma, Fogyasztása áttételesen segíti az immunrendszer működését, hozzájárul a fogíny egészségéhez. Magas rost-tartalmának köszönhetően javítja az emésztést, fokozza az anyagcserét és beindítja a zsírbontást. Több kutatás is kimutatta, hogy rendszeres gránátalma fogyasztással nagyban csökkenthetjük a szív- és keringési betegségek kialakulásának kockázatát, mert gátolja a vérrög képződést.
Cékla
Cékla - FILS cekla
A cékla kiváló vérképző, azonban a közhiedelemmel ellentétben ezt nem magas vas tartalmának köszönheti (hiszen nincs benne kiemelkedően magas arányban), hanem annak, hogy a szervezetünk kiemelten jól tudja feldolgozni a benne található vasat. Éppen ezért a vashiány leküldésére az egyik legjobb természetes megoldás. A céklából készült lé kitűnő májtisztító hatású, a méregtelenítő kúrák során is használják. A cékla serkenti a sejtnövekedést és a -regenerációt, aktiválja a vörösvérsejt képzést, támogatja a nyirokrendszer működését továbbá méregtelenítő hatású, ezért segítséget nyújt a daganatos betegségek megelőzésében. Kiváló kálium, vas, szilícium, kalcium és magnéziumforrás, de tartalmaz rezet, cinket, jódot, mangánt, ként, kobaltot, krómot is.
Sárgarépa
Sárgarépa - FILS sargarepa
A sárgarépa hazánk egyik legkedveltebb zöldségnövénye, aminek legfontosabb biológiai hatóanyaga a béta karotin, de más karotin fajtákat is tartalmaz. A béta karotint szervezetünk A-vitaminná alakítja, mely nélkülözhetetlen a szemek egészséges működéséhez és a nyálkahártyák egészségéhez.
Gyakorlatilag napi szinten kellene fogyasztanunk, mert karotinjai erősítik az immunrendszert és egyes vizsgálatok szerint a daganatos megbetegedések megelőzésben is fontos szerepük van.
Egyes kutatásokból az derült ki, hogy a rendszeres béta-karotin fogyasztással megelőzhető több féle rák típus kialakulása, de főként a tüdőrák létrejöttének valószínűsége csökkenthető.
Tápérték táblázat
|
100 g termékben
|
15 g termékben
|
Energia
|
1937 kJ (458 kcal)
|
290,5 kJ (68,7 kcal)
|
Zsír - amelyből telített zsírsavak
|
25 g 7,5 g
|
3,75 g 1,12 g
|
Szénhidrát - amelyből cukrok
|
50 g 31 g*
|
7,5 g 4,65 g*
|
Fehérje
|
2 g
|
0,3 g
|
Só
|
0,18 g**
|
0,0276 g**
|
*Hozzáadott cukrot, aromát, színezéket nem tartalmaz.
**Kizárólag a nátrium természetes jelenlétéből adódóan tartalmaz sót.