Fogyasztás
Felhasználási javaslat: napi egy tasakkal folyadékban feloldva
Fekete berkenye ajánlható
- immunrendszer erősítés
- vérnyomás szabályozás
- húgyúti panaszok
- étvágyjavítás
- hiperaktivitás megszüntetése
- teljesítő képesség fokozása
A készítmények gyümölcs-sűrítményből, gyümölcsléből készülnek egy egyedi vákuumszárításos technológiával, mely során az alapanyagok soha nem érik el az 50 C°-os hőmérsékletet, így vitaminok, mikro és makroelemek és a biológiailag aktív anyagok döntő többsége sértetlen marad, így koncentrált formában bekerülhetnek a termékekbe.
A honlapon található információk tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, nem az OÉTI, illetve az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) szakvéleményei, a termék összetevőire vonatkoznak, nem magára a készítményre.
Ha Önnek egészségügyi problémái vannak, a diagnózis felállítása céljából forduljon szakorvoshoz. Nem állítjuk, hogy termékeink bármilyen betegséget megakadályoznának vagy megszűntetnének.
Összetevők
Milyen növények koncentrációja az ARONIMEL?
Összetevők: fekete berkenye por 25%, mézpor 25%, csicsókapor 20%, céklapor 20%, maltodextrin 10%
Nettó tömeg: 210 g (30 db 7 g-os tasakban)
Tárolás: max. 20 C°-on, száraz, fénytől védett helyen
Allergének: az üzem területén zeller sűrítmény feldolgozása is történik.
Fekete berkenye
Fekete berkenye - FILS fekete berkenye
Ez a bogyó külső megjelenésében nagyon hasonlít az áfonyára, azonban íz világuk nagyon különböző. A Feketeberkenye gyümölcsében számos ritka hatóanyag mutatható ki jelentős mennyiségben. Ezek között vannak méregtelenítő hatásúak, melyek megkötnek és eltávolítanak a szervezetből számos mérgező anyagot. A fekete berkenyében lévő oxikumarinok, flavonoidok és K1 vitamin segítik a normális véralvadást. Gazdag ezen felül antociánokban, proantociánokban, karotinoidokban és C vitaminban. Tartalmaz még jelentős mennyiségű szerves kötésű jódot, és van benne A, B2, E, K, PP, vitamin, illetve kalcium, vas, bór, réz, mangán, molibdén. A gyümölcs antocián vegyületei erős antioxidáns hatásúak, védik a szervezet sejtjeit és szöveteit a szabadgyökök károsító hatása ellen. A fekete berkenye értágító hatása mellett a vérrög képződést is gátolja, segít a trombózis megelőzésében. Esszenciális zsírsav tartalma gátolja a bőr hámsejtjeinek korai öregedését. Fogyasztása előnyös a magas vérnyomásos betegek számára, és a műtétek utáni, lábadozó stádiumban lévő betegek számára.
Méz
Méz - FILS mez
Ez a virágok nektárjából előállított folyékony arany az emberiség történelme során mindig is fontos szerepet játszott. A mai ismereteink alapján ez az aranysárga csemege közel 70 féle jótékony hatással bír. Ezek közé sorolhatók a méz immunerősítő, vértisztító, és lúgosító hatásai. Bár nagyrészt glükózból és fruktózból áll, található benne kalcium, réz, vas, magnézium, mangán, cink, foszfor, nátrium, kálium valamint B1, B2, B3, B5, B6, és C-vitamin. Baktériumölő hatással bír, emellett kedvező hatással van az izomzatra, az emésztésre, segít a gyomorfekély kezelésében, vérnyomáscsökkentő hatású. A készítményben található mézpor egy szabadalmaztatott eljárás (lajstromszám: 204 679 A) eredménye, melynek segítségével a mézből teljes biológiai értékű, a nyers méz természetes összetevőit tartalmazó, mindenféle szintetikus úton előállított hordozóanyagtól mentes "por" termék állítható elő.
Csicsóka
Csicsóka - FILS csicsoka
A napraforgófélék nemzetségébe tartozó csicsóka egy krumplihoz hasonló gumós növény, mely hazánkban kevésbé ismert, pedig nagyon kellemes édeskés íze van és sok szempontból nagyon jó élettani hatásokkal rendelkezik. A csicsóka fő hatóanyaga az inulin, amely egyfajta "folyékony növényi rost", ami nagyon jó probiotikumnak számít, segíti a szervezetünk öngyógyító mechanizmusait, emellett tisztítja a bélbolyhokat és megszünteti a székrekedést. Kalória tartalma alacsony, viszont ásványi anyagokban gazdag, így hatékony segítséget nyújt egy fogyókúra során. A csicsóka gazdag szerves savakban, A, B1, B2, B3 vitaminokban valamint káliumban, kalciumban, magnéziumban, foszforban és nyomelemekben (mangán, vas, cink, króm, szilícium). A vastagbelünkben rengeteg toxikus anyag gyülemlik fel, mely a bélflóra káros átalakulásához vezet, aminek a következménye lehet az immunrendszer gyengülése vagy más megbetegedések. Az inulin - közvetve - egyes rákbetegségek megelőzésben is közreműködik, illetve a már kialakult esetekben, akár kemoterápia alatt is ajánlott a fogyasztása. Néhány kutatás már rámutatott, hogy több betegség megelőzésben hatékonyan alkalmazható, ilyen a candidózis, a gyermekkori asztma vagy a szív és érrendszeri betegségek.
Sárgarépa
Sárgarépa - FILS sargarepa
A sárgarépa hazánk egyik legkedveltebb zöldségnövénye, aminek legfontosabb biológiai hatóanyaga a béta karotin, de más karotin fajtákat is tartalmaz. A béta karotint szervezetünk A-vitaminná alakítja, mely nélkülözhetetlen a szemek egészséges működéséhez és a nyálkahártyák egészségéhez.
Gyakorlatilag napi szinten kellene fogyasztanunk, mert karotinjai erősítik az immunrendszert és egyes vizsgálatok szerint a daganatos megbetegedések megelőzésben is fontos szerepük van. Egyes kutatásokból az derült ki, hogy a rendszeres béta-karotin fogyasztással megelőzhető több féle rák típus kialakulása, de főként a tüdőrák létrejöttének valószínűsége csökkenthető.
Tápérték táblázat
|
100 g termékben
|
7 g termékben
|
Energia
|
1236 kJ (295 kcal)
|
86,52 kJ (20,65 kcal)
|
Zsír - amelyből telített zsírsavak
|
0 g 0 g
|
0 g 0 g
|
Szénhidrát - amelyből cukrok
|
67 g 47 g*
|
4,69 g 3,29 g*
|
Fehérje
|
1,7 g
|
0,119 g
|
Só
|
0,1 g**
|
0,007 g**
|
*Hozzáadott cukrot, aromát, színezéket nem tartalmaz.
**Kizárólag a nátrium természetes jelenlétéből adódóan tartalmaz sót.