Részletes ismertető
Az ananász vitaminokban gazdag, található benne C vitamin, thiamin, riboflavin, niacin, pantoténsav és B6 vitamin. Magas a folsav tartalma, emellett káliumban, magnéziumban, mangánban, kálciumban és rézben is gazdag gyümölcs. A legfontosabb hatóanyagcsoportja a bromelin, amely proteolitikus enzimeket tartalmaz. A bromelin kiemelkedően sokrétű, klinikailag igazolt élettani hatással bíró enzimcsoport, mely. A bromelin emellett vértisztító, erős fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatással is bír.
Sokkal több bromelin van a szárban, mint az ananász húsában ezért nagy jelentősége van az ANAJELL koncentrátumnak. Hiszem készítményünk az ananász húsa mellett a szár koncentrátumát is tartalmazza.
Ajánlható bélrendszeri zavarok esetén, súlyfeleslegnél, tüdőgyulladásnál, meghűlésnél, vérszegénység esetén. Erőteljesen hat az immunrendszer működésére, kiváló menstruációs zavarok gyors rendezésére, vaspótlásra. Jó kiegészítője a különféle fogyókúrás étrendeknek, és a tisztítókúrák elmaradhatatlan gyümölcse, mivel gyorsítja az anyagcserét így fogyasztása után a szervezetből gyorsabban kiürülnek a méreganyagok. Élénkítő, vizelethajtó, gyulladást csökkentő, méregtelenítő, tisztító hatású.
Arthritisnél, bél gyulladásnál, aranyeres és vénás gyulladásnál jótékony hatású, orrmelléküreg gyulladásnál (sinitis), bőr gyulladásnál is hatásos, sport sérüléseknél fájdalom csillapító, a fertőzésveszélyt csökkenti, a vérrög képződést gátolja, asztma és bronchitis esetén a mukoid réteget leoldja, daganatellnes hatású (tüdő és petefészek ráknál csökkenti a primer tumort és gátolja a metasztázisok kialakulását (5-FU és Vincristine-nel együtt adagolva)
Fogyasztás
Az ananász ajánlható
súlyfelesleg ellen
tüdőgyulladás ellen
fájdalom csillapítására
láz csillapítására
meghűlésre
székrekedés megszüntetésére
bélsár kitakarítására
candidás megbetegedésnél
bélbolyhok helyreállítása
bélrendszer zavarra
Felhasználási javaslat: napi egy teáskanál.
Tartós hatás eléréséhez legalább 1-3 hónapos kúrára van szükség, egészségi állapottól függően.
Antioxidáns és a prebiotikum bomba egy flakonban > > > >
A honlapon található információk tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, nem az OÉTI, illetve az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) szakvéleményei, a termék összetevőire vonatkoznak, nem magára a készítményre.
Ha Önnek egészségügyi problémái vannak, a diagnózis felállítása céljából forduljon szakorvoshoz. Nem állítjuk, hogy termékeink bármilyen betegséget megakadályoznának vagy megszűntetnének.
Összetétel
Összetevők: csicsóka sűrítmény 78%, ananász sűrítmény 17%, citrom sűrítmény 5%
Nettó tömeg: 200 g
Tárolás: max. 20 C°-on, száraz, fénytől védett helyen
Allergének: az üzem területén zeller sűrítmény feldolgozása is történik.
Ananász
Ananász - FILS ananasz
Az ananász egy trópusi növény, mely a hazánkban a 19. században terjedt el. Népszerűségét különleges ízének köszönheti. Bár nagyon sokan szeretjük, mégsem képezi a mindennapi étkezéseink szerves részét. Pozitív élettani hatásai, már évszázadok óta ismertek és számtalan kultúrában már régóta fogyasztják jó íze és áldásos hatásai miatt.
Az ananász értékes ásványi anyagokat (vas, kalcium) és vitaminokat (A, B, C, vitamin) tartalmaz, melyek a konzerválási eljárás során nagyrészt elpusztulnak, így ez a formája inkább csak élvezeti cikként szolgál. Magas a folsav tartalma, emellett gazdag káliumban, mangánban és rézben. Ezen felül megtalálható benne a ritka bromélia-enzim, mely segíti az emésztést, csökkenti a vér sav tartalmát illetve segít a sav-lúg bázis egyensúlyának kialakításában.
Fogyasztása hatással van a gyulladások csökkentésére, vérrögképződés gátló, direkt módon aktiválja a T-sejteket és fokozza a citokinin aktivitást.
Csicsóka
Csicsóka - FILS csicsoka
A napraforgófélék nemzetségébe tartozó csicsóka egy krumplihoz hasonló gumós növény, mely hazánkban kevésbé ismert, pedig nagyon kellemes édeskés íze van és sok szempontból nagyon jó élettani hatásokkal rendelkezik. A csicsóka fő hatóanyaga az inulin, amely egyfajta "folyékony növényi rost", ami nagyon jó probiotikumnak számít, segíti a szervezetünk öngyógyító mechanizmusait, emellett tisztítja a bélbolyhokat és megszünteti a székrekedést.
Kalória tartalma alacsony, viszont ásványi anyagokban gazdag, így hatékony segítséget nyújt egy fogyókúra során. A csicsóka gazdag szerves savakban, A, B1, B2, B3 vitaminokban valamint káliumban, kalciumban, magnéziumban, foszforban és nyomelemekben (mangán, vas, cink, króm, szilícium).
A vastagbelünkben rengeteg toxikus anyag gyülemlik fel, mely a bélflóra káros átalakulásához vezet, aminek a következménye lehet az immunrendszer gyengülése vagy más megbetegedések.
Az inulin - közvetve - egyes rákbetegségek megelőzésben is közreműködik, illetve a már kialakult esetekben, akár kemoterápia alatt is ajánlott a fogyasztása. Néhány kutatás már rámutatott, hogy több betegség megelőzésben hatékonyan alkalmazható, ilyen a candidózis, a gyermekkori asztma vagy a szív és érrendszeri betegségek.
Citrom
Citrom - FILS citrom
Ez a kedvelt déli gyümölcs eredetileg Indiából származik, azonban mára a világ számos pontján termesztik. Hazánkba csak import árukánt érkezik, mert a mi éghajlatunk nem kedvező számára. Kívül belül segít megtisztítani a szervezetet. Nagyon jó C-vitamin forrás és antioxidáns, segít a bakteriális fertőzések vagy a megfázás esetén is.
Kalória tartalma alacsony, viszont található benne C-vitamin mellett, rost, glikozid és illóolaj. Gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatása miatt előszeretettel használjuk megfázás kezelésére.
Jó hasznát vehetjük méregtelenítés során is, és a citromban található illóolaj segíti az emésztést A citromsav segít a vesekő elhárításában, mivel csökkenti a kalcium kiválasztását. A citrom másik fontos összetevője a limonén, ami hatékonyan alkalmazható a koleszterin szint csökkentésére, és más előnyös hatásokat is tulajdonítanak neki.
Tápérték táblázat
100 g termékben
|
Energia
|
730 kJ (176 kcal)
|
Zsír - amelyből telített zsírsavak
|
0 g 0
|
Szénhidrát - amelyből cukrok
|
21 g 12 g*
|
Fehérje
|
2,3 g
|
Só
|
0,02
|
*Hozzáadott cukrot, aromát, színezéket nem tartalmaz.
**Kizárólag a nátrium természetes jelenlétéből adódóan tartalmaz sót.