Kutatás
A kollagén olyan természetes fehérje, amely nélkülözhetetlen az egészségükhöz. Hiánya vagy részleges hiánya nem feltétlenül okoz azonnal betegséget, azonban mindig észlelhető valamilyen formában.
Számos kutatás igazolja, hogy a szervezetünk kollagén termelése az idő előre haladtával folyamatosan csökken, 20 éves kor felett kb. 1%-kal évente. A kollagén relatív hiánya miatt jelentkeznek a ráncok a bőrön, gyengülnek / hullanak ki hajszálak/, alakulnak ki az ízületi fájdalmak és a sportsérülések. Ahhoz, hogy a nem kívánt hatásokat csökkenteni tudjuk, pótolni kell a szervezetünkben a kollagént, ami nem könnyű feladat. Kevés olyan táplálék van, amely megfelelő mennyiségben és minőségben tartalmazza. Az ANACOL ® a kollagénszintézishez alapvetően szükséges aminosavak pótlására lett kifejlesztve. Az ANACOL ® egy magas kollagén-peptid tartalmú instant por, 100 %-ban hasznosítja a szervezetünk, könnyen fogyasztható, kellemes ízű.
Részletes ismertető
Az ANACOL ® marha kollagén peptidből készül, egy nagy tisztaságú természetes, bioaktív termék, amelynek fehérjetartalma több mint 97% száraz tömegre számítva, az emberi szervezet számára könnyen emészthető és hasznosítható. Amit tudományos elemzés is bizonyít (Asghar Henrickson és Rousselot, 2007).
Az ANACOL ® kollagén peptid 100%-ban természetes és biztonságos fehérje összetételből áll. Világszerte használják, tudományosan megállapították, hogy javítja az általános ízületi mobilitást, a csontok szerkezetét és a bőr természetes szépségét.
Kitünő aminosav forrás, hiszen az ANACOL ® 18 aminosavat tartalmaz. Túlsúlyban van a glicin, a prolin és a hidroxi-prolin, amely körülbelül az 50%-át adja a teljes aminosav tartalomnak. A glicin és a prolin koncentráció 10-20-szor magasabb, mint más fehérjékben. Ez a nagyon speciális aminosav összetétel biztosítja funkcionális tulajdonságait, amelyek nem találhatóak meg más fehérje forrásokban.
Különbségek a kollagén-zselatin és a kollagén-fehérje között?
Tekintd meg rövid videónkat > > > > >
A természetes kollagén NEM oldható. Három spirálisan összecsavarodott aminosavlánc (fehérje) alkotja, amelynek molekulasúlya 3-400kDa (kilodalton)
A zselatint a kollagén részleges hidrolizisével állítják elő, az eredményezett fragmentek mérete átlagosan 50kDa.
A kollagén peptidek a zselatin tovább bontásával jönnek létre. A lebontás eredményeként kis méretű, néhány aminosavból álló fehérjeláncok, peptidek jönnek létre. A peptidek lényeges tulajdonsága hogy kis méretűek (~5kDa), vízoldékonyak és rendkívül magas a hasznosulásuk a szervezetben.
Tanulmányok igazolják hogy a megfelelő enzimek használatával létrehozott kollagén peptidek az elfogyasztásuk után alig pár órával megemésztődtek és felszívódtak. A vérbe jutva pedig, rövid időn belül képesek a megfelelő szervhez eljutva, annak szöveteibe beépülni.
Az ANACOL® a kollagén peptidek mellett kétféle növény teljes bioaktív hatóanyag-arzenálját tartalmazza. Több száz értékes összetevője közül kiemelhető az ananászban lévő, zsír-anyagcserét támogató bromélia enzim, és a homoktövis flavonoid, karotinoid és antioxidáns hatóanyagai, amelyek a kollagén peptidekkel együtt komplex módon járulnak hozzá az egészség és a szépség megőrzéséhez.
Napi adagjának optimalizált kollagén peptid tartalma és összetétele pontosan megszabott, és az emberi szervezet igényeinek megfelelően lett összeállítva. A készítmény természetes C-vitamin tartalmának köszönhetően a felszívódás mellett a hasznosulás, szövetekbe történő beépülés is maximális hatásfokkal történik.
A kollagén jelentősége az emberi testben:
- meghatározó szerepe van a bőrben, inakban, kötőszövetekben, porcban, csontban
- rugalmasságot biztosít
- segít megőrizni az izomtömeget
- testmozgás hatására fokozódik a zsírégetés
- hiánya esetén gyengeség, fáradtság lép fel, betegség, ízületi fájdalmak jelentkeznek.
Fogyasztás
A kollagén peptidek mellett az ANACOL® több száz bioaktív összetevőt tartalmaz, amelyekre szervezetünknek szüksége van. A készítmény kúraszerű, 1-3 hónapig tartó fogyasztásával a lemerült kollagén raktárak feltöltődnek.
Mikor ajánlható a kollagén peptid?
a bőr ráncosodása ellen
ízületi gyulladás, izomrostgyulladás,
íngyulladás esetén
mozgás megkönnyítésére
porcok regenerálódásához
a kötőszövetek erősítésére
az erek rugalmasságának fokozására
narancsbőr ellen
javítja a közérzetet
ráncok eltüntetésére
haj, köröm erősítő
javítja a közérzetet
aknés bőrre
stria kezelésére
seprűvéna ellen
enyhíti a rosaceát
testmozgás könnyebbé válik
izületeid merevsége, a fájdalmak, kopások enyhülnek
az elgyengült, elvékonyodott kötőszövetek megerősödnek
a vérerek rugalmassága, véredények támasztása fokozódik
visszér csökken
- Itt tudod meghallgatni > > > >
- Székely László természetgyógyász tapasztalatait a kollagén fontosságáról
-
A honlapon található információk tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, nem az OÉTI, illetve az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) szakvéleményei, a termék összetevőire vonatkoznak, nem magára a készítményre.
Ha Önnek egészségügyi problémái vannak, a diagnózis felállítása céljából forduljon szakorvoshoz. Nem állítjuk, hogy termékeink bármilyen betegséget megakadályoznának vagy megszűntetnének.
Ajánlott fogyasztási mennyiség: napi egy tasakkal folyadékban feloldva. Egy tasak ANACOL® instant port egy dl vízbe (esetleg kefírbe, gyümölcslébe), keverd el és élvezd hatását! Ne igyál utána kávét vagy teát 15 percen belül! Fogyassz minél több vizet.
A számtalan hasznos összetevő alkotta tápanyagbomba garantáltan hozzájárul a kötőszövetek erősítéséhez a kollagén szintézis támogatásával. A megerősödött, "megfiatalított" kötőszövetek működése számos területen eredményez pozitív változásokat.
Összetevők
Összetevők: kollagén por 50%, ananászpor homoktövissel 50% (ebből ananász 76%, homoktövis 14%, maltodextrin 10%)
Nettó tömeg: 450 gramm (30 db 15 grammos tasakban)
Tárolás: max. 20 C°-on, száraz, fénytől védett helyen
Allergének: az üzem területén zeller sűrítmény feldolgozása is történik.
Az ANACOL® egy koncentrált tápanyag-csoda, egyfajta roboráló szer, amely a minőségi kollagén-peptidek mellett homoktövis- és ananászport tartalmaz. Az alapanyagok bioaktív komponensei vákuumszárításos technológiával készülnek. Így megőrzik eredeti zamatukat, ízüket, aromájukat, színüket és a bennük rejlő illatanyagokat. A technológia révén a koncentrátumban lévő vitaminok, enzimek, nyomelemek és biológiailag aktív anyagok épen, szervezetünk számára hasznosítható formában maradnak meg.
Kollagén
Kollagén - FILS kollagen
A kollagén gyakorlatilag egy nagyméretű, szerkezeti fehérje molekula,
szervezetünk legnagyobb mennyiségben előforduló szerves anyaga(!)
A kollagén egy gyűjtő fogalom, a fehérjék egy csoportjára használjuk. A jelenleg ismert 28 féle kollagént 5 fő csoportba szokták sorolni. Különböző kollagén típusok más-más szervekben, szövetekben fordulnak elő. Például, az I. típus leginkább a bőrben, a II. típus főként az izületekben, az V. típus a hajban domináns (=nagyrészt vagy teljesen, az adott kollagén típus van jelen).
A kollagén anyagának pótlása nehezen oldható meg kizárólag hús vagy tejfehérjék fogyasztásával, annyira más az aminosav összetétele, mint azok fehérjéinek. A kollagénhiány mértékétől függően degeneratív elváltozásokra, öregedési tünetekre, és számos egészségügyi probléma jelentkezésére lehet számítani. A kollagénhiány okozta problémák kezelhetők gyógyszeresen, ugyanakkor javasolt törekedni a kollagénhiány megszüntetésére.
Ananász
Ananász - FILS ananasz
Az ananász egy trópusi növény, mely a hazánkban a 19. században terjedt el. Népszerűségét különleges ízének köszönheti. Bár nagyon sokan szeretjük, mégsem képezi a mindennapi étkezéseink szerves részét. Pozitív élettani hatásai, már évszázadok óta ismertek és számtalan kultúrában már régóta fogyasztják jó íze és áldásos hatásai miatt.
Az ananász értékes ásványi anyagokat (vas, kalcium) és vitaminokat (A, B, C, vitamin) tartalmaz, melyek a konzerválási eljárás során nagyrészt elpusztulnak, így ez a formája inkább csak élvezeti cikként szolgál. Magas a folsav tartalma, emellett gazdag káliumban, mangánban és rézben. Ezen felül megtalálható benne a ritka bromélia-enzim, mely segíti az emésztést, csökkenti a vér sav tartalmát illetve segít a sav-lúg bázis egyensúlyának kialakításában.
Fogyasztása hatással van a gyulladások csökkentésére, vérrögképződés gátló, direkt módon aktiválja a T-sejteket és fokozza a citokinin aktivitást.
Homoktövis
Homoktövis - FILS homoktovis
A homoktövis azaz más néven a homok aranya több mint száz biológiailag aktív anyagot tartalmaz. Védi és erősíti az immunrendszert, lassítja az öregedési folyamatokat.
Kiemelkedő C-vitamin tartalmának jóvoltából nagyszerű immunrendszer erősítő és nagyon jól kezelhető vele a megfázás vagy a bakteriális fertőzések. Ez az apró bogyós gyümölcs gazdag fehérjékben, szénhidrátokban, szerves savakban, aminosavakban és vitaminokban. Ezeken felül bőségesen tartalmaz A, B1, B2, B6, B8, B9, K, P, PP és E-vitaminokat. Magas antioxidáns tartalma miatt sokan szuperélelmiszerként aposztrofálják. A belőle készült olajban nagy mennyiségben mutatható ki omega-3, omega-6, omega-7, omega-9 zsírsavak.
Általános egészség-javító hatása mellett, zsíroldó hatású, fokozza az anyagcserét, segít az optimális testsúly megtartásában. Speciális zsírsavösszetétele révén csökkenti a vér koleszterinszintjét, s így lassítja az érelmeszesedési folyamatok kialakulását.
Erősíti a kötőszövetet, ezáltal csökkenti a narancsbőr kialakulását. Hámosító és gyulladáscsökkentő hatása miatt segíti a sebgyógyulást, a bőrbetegségek gyógyulását. Gátolja a hajhullást és lassítja a ráncok kialakulását, és jótékony hatással van a száraz, berepedezett bőrre.
>> További információk
Tápérték táblázat
|
100 g termékben
|
15 g termékben
|
Energia
|
1609 kJ (385 kcal)
|
241,35 kJ (57,75 kcal)
|
Zsír - amelyből telített zsírsavak
|
2,7 g 0 g
|
0,40 g 0,00 g
|
Szénhidrát - amelyből cukrok
|
51 g 20,4 g*
|
7,65 g 3,06 g*
|
Fehérje
|
36,8 g
|
5,52 g
|
Só
|
0,1 g**
|
0,015 g**
|
*Hozzáadott cukrot, aromát, színezéket nem tartalmaz.
**Kizárólag a nátrium természetes jelenlétéből adódóan tartalmaz sót.